Marieke Hilbrants
Life- en stiefcoaching

De rol van Stiefouder

Opeens ben je stiefouder….

Na je scheiding ontmoet je je nieuwe partner, jullie hebben beide kinderen en krijg je er een rol bij; namelijk de rol van stiefouder. Misschien heb je het liever over een plusouder, een bonusvader of bonusmoeder of omzeil je deze benamingen en heb je het over de kinderen van je vriendin/vriend. Hoe je het ook noemt, je hebt er een rol bij.

Lees meer...


Liefde in de praktijk

‘We raken in onze relaties niet in de problemen doordat we onze liefde niet vaak genoeg uitspreken, maar juist doordat we onze liefde te weinig in de praktijk brengen’

lees meer....


VERWACHTINGEN EN DE REALITEIT: niet alles gaat zoals je van te voren bedacht had

Je vormt een nieuw gezin omdat jij en andere gezinsleden daar blij van worden en vooral om je van je nieuwe partner houdt. Daarnaast kan een samengesteld gezin ook heel lastig zijn. 

lees meer....


Voordelen van een samengesteld gezin

Er is een nieuwe partner in je leven en jullie gaan samenwonen. Dit betekent veel veranderingen voor jou, je partner en de kinderen. Omdat het allemaal best wel ingewikkeld is, lopen jullie in je nieuwe gezin nog wel eens tegen problemen aan.

Gelukkig kent een samengesteld gezin ook voordelen.

lees meer....

 

Feestdagen

Het is bijna december! Een mooie periode vol warmte en gezelligheid met familie en vrienden.

Voor een samengesteld gezin is het naast een fijne, ook vaak een complexe periode. Je kunt wel zeggen dat je dagen te kort komt!

lees meer....