Marieke Hilbrants
Life- en stiefcoaching

Ben jij iemand die

  • beter contact wil met je stiefkinderen?
  • niet langer wil twijfelen over jouw rol in het gezin?
  • effectiever wil zijn in communicatie binnen jouw samengestelde gezin?
  • zich sterker wil voelen in de relatie met je partner?
  • een goede verstandhouding wenst met de ex van je partner?
  • meer inzicht wil in het reilen en zeilen van een samengesteld gezin?


Aan de slag

Als gecertificeerd Stiefplan-Coach help ik jullie je sterker, positiever en gelukkiger te voelen in jullie nieuwe gezin.

Dit doe ik door jullie persoonlijke situatie in kaart te brengen. Hoe ziet het samengestelde gezin eruit? Waar lopen jullie tegenaan? Wat zijn belemmerende overtuigingen? Waar zit de meeste weerstand? 

Door middel van 5 gestructureerde sessies gaan we aan de slag, met steeds jullie specifieke vraagstuk en doel(en) als uitgangspunt. Ik luister, geef concrete tips, adviezen en huiswerkopdrachten waar jullie thuis direct mee aan de slag kunnen en ik geef jullie meer achtergrondinformatie over samengestelde gezinnen en de dynamiek en complexiteit die daarbij hoort. 

Coaching is geen therapie, we gaan niet diep graven in het verleden. De focus ligt op de toekomst; op het bereiken van jullie doel(en)!


Sessies

In 5 sessies van circa 75 minuten gaan we aan de slag om de problemen aan te pakken en het gewenste doel te bereiken. Voorafgaand vind een intakegesprek plaats van 45 minuten, waar een 'klik' een belangrijke rol speelt, het is belangrijk dat jullie je prettig en veilig voelen tijdens onze gesprekken.

In de 5 sessies komen onder andere, in samenspraak en afhankelijk van het vraagstuk, de volgende onderwerpen aan bod: de partnerrelatie, rolverdeling en opvoedstijlen, de fysieke woonruimte, het samenkomen van twee culturen, de band met de (stief)kinderen en de invloed van de ex-partner. Tussen de gesprekken door ben ik per mail of app bereikbaar voor vragen als jullie er even niet uitkomen. Mochten 5 sessies niet voldoende zijn, kijken we samen naar een vervolg.

Mijn aanpak is positief en doel- en oplossingsgericht, waarbij gelijkwaardigheid en veiligheid centraal staan.

Ik werk doorgaans met beide partners, echter heb je voorkeur voor een één-op-één gesprek, kan dat uiteraard ook.


Jullie helpen bij het laten slagen van jullie samengestelde gezin is mijn doel!